What Else Communicatieadvies

What Else staat voor goed doordacht, realiseerbaar en strategisch allround communicatieadvies. Wij doen denkwerk, maar zijn als ondernemer ook praktisch ingesteld, we steken graag de handen uit de mouwen. Ook op interim-basis.

Strategisch sterk, authentiek én resultaatgericht. Na tussenkomst van What Else kun je ervan op aan dat je doelgroepen weten wat jij van hen vraagt. Ze voelen zich meer betrokken bij je organisatie of weten waar ze aan toe zijn bij een veranderingstraject.

Bij What Else zijn we ook van het doen. We schrijven, organiseren, mobiliseren en (laten) creëren. Zo werkte What Else samen met vele fotografen, filmmakers, webbouwers, grafisch ontwerpers en andere specialisten.

Storytelling

We zijn allemaal met verhalen grootgebracht. Ze geven ons richting, houvast en betekenis. Dat geldt ook voor het bedrijfsleven. Hoe maakt een onderneming zijn kernwaarden, doelen en boodschappen duidelijk aan zijn doelgroepen? Hoe maak je daar een aantrekkelijk verhaal van? Storytelling is het geheim. Een geheim dat we eigenlijk allemaal kennen. We vertellen elkaar verhalen. Daardoor begrijpen we elkaar. Het moet herkenbaar en inspirerend zijn. En zó aantrekkelijk verteld worden dat je publiek je niet meer missen wil.

What Else heeft veel ervaring met storytelling en neemt jouw doelgroepen graag mee in de verhalen die er toe doen. Met tekst, beeld, acties en evenementen.

Om een goed verhaal te maken zijn heel wat talenten nodig. What Else werkt zo nodig samen met tekstschrijvers, vormgevers en andere creatieven. Een goed scenario maak je samen. Wij willen je helpen een meeslepend verhaal te vertellen. En in beeld te brengen.

We geven vast prijs: vaak zijn stiltes in een verhaal net zo belangrijk als het verhaal zelf. Net als in de muziek. Je creëert spanning en betrokkenheid door niet alles direct prijs te geven.


Communicatie crowdfunding en start-ups

Crowdfunding en start-ups. Een bedrijf beginnen geeft energie. Je wilt jouw idee delen met anderen. In de markt zetten. Overbrengen wat je te bieden hebt. Je hebt wel een bedrijfsplan. Maar hoe zit het met de communicatie? Je kunt alleen succesvol zijn dankzij je klanten, leveranciers en investeerders. Daarvoor is een goed doordacht communicatieplan essentieel. Zonder communicatie geen verbinding. Zonder verbinding geen bedrijf.

What Else heeft veel ervaring met start-ups. Wij geven je graag advies om je doelen te bereiken. Of dat nu een winkel is of een merk. Een nieuw samenwerkingsverband of een vernieuwing van een bestaand idee.

Crowdfunding geeft nieuwe initiatieven een prachtige kans om tot bloei te komen. En een goede voorbereiding is het halve werk. Maar hoe krijg je mensen mee die geloven in wat jij voor ogen hebt?

Crowdfunding vraagt tenminste een half jaar voorbereiding. Een goede communicatiestrategie en een slim stappenplan zijn echt noodzakelijk om je idee te realiseren. Wij kunnen daarbij helpen.


Communicatiemanagement

Voor goede communicatie moet je kunnen sparren. Je hebt iemand nodig die je een spiegel voor houdt. Kritisch meedenkt en helpt creatieve vormen te bedenken voor jouw product, idee of bedrijf. Heb je jezelf de juiste vragen gesteld? Wat zijn jouw blind spots? Als je weet welk verhaal je wilt vertellen, moet je zorgen dat je op koers blijft. En iemand moet het proces bewaken. En zorgen dat je blijft bij jouw tekst, jouw verhaal. Ervoor zorgen dat je je niet laat afleiden.

What Else kan die sparringpartner voor je zijn. Helpen mee te sturen en koers te houden. En ervoor zorgen dat alles qua inhoud, planning en uitvoering op elkaar aansluit, elkaar aanvult en versterkt. Denken en doen tegelijk: dat is What Else.


Communicatieanalyse

Communicatie. We doen het de hele dag door. En social media geven ons daarvoor alle ruimte. Maar het maakt de mogelijkheden onbeperkt. En soms best ingewikkeld. Wat je wilt zeggen, tegen wie en, vooral ook, waarom. Via welke kanalen, in welke volgorde en op welke wijze past dat het best?

What Else maakt inzichtelijk wat de belangrijkste doelen, doelgroepen en meest invloedrijke factoren zijn die jouw organisatie bepalen en maken. We mindmappen en brainstormen om tot een zo effectief mogelijke aanpak te komen. We stellen daarvoor de krachtigste mix van middelen- en boodschappen samen. Kortom: de bouwstenen voor een communicatiecampagne moeten duidelijk zijn. In een paar sprankelende sessies komen we tot de kern van de zaak. Dan maken we pakkend en snel uit te voeren plan.

 

“Wij zijn What Else. Wij zorgen ervoor dat jij elk podium kunt beklimmen om te kunnen schitteren. Wij zullen goed naar je luisteren en de mensen aan je binden die jouw visie kunnen verwezenlijken. Of het nou gaat om uitbreiding van je business, om meer draagvlak voor je ideeën of het aantrekken van publiek, dat bepaal jij. Wat je idee, product of dienst ook is…. wij bouwen graag mee aan het toneel dat jij nodig hebt. Zodat jij, je medewerkers, je publiek, je klanten en je fans met elkaar worden verbonden. Met enthousiasme. Wij helpen je graag mee om jouw impact te vergroten.”


Interim communicatie- en PR-advies

Els Veltkamp is een teamplayer met een flexibele persoonlijkheid die haar talenten graag inzet op interimbasis. Zij is in te huren als (tijdelijk) communicatiemanager of -medewerker van een afdeling en als adviseur binnen een bureau. Bekijk haar CV.